Harry Vlaar

Ik help woningcorporaties en professionals om (nog) beter om te gaan met hun klanten. Ik ben bij toeval in de wereld van de volkshuisvesting terecht gekomen. De keuze om in deze branche te blijven werken is echter bewust: Ik wil gaan voor een samenleving waar mensen prettig wonen en harmonieus samenleven. Ik ben ervan overtuigd dat sterke woningcorporaties van groot belang zijn om die visie te realiseren.

Van postkamermedewerker tot organisatieadviseur: woningcorporaties vormen de rode draad binnen mijn loopbaan. Dat begon in 1994, toen ik in deeltijd Organisatiepsychologie studeerde. Via een uitzendbureau kwam ik terecht op de postkamer van een woningcorporatie in Utrecht.

Een organisatie die me fascineerde – mede omdat ik veel dingen van mijn studie terugzag in de praktijk.Ruim drie jaar heb ik woningen beheerd en verhuurd in een uitdagende wijk waar veel problemen waren. Daarna klom ik op tot beleidsmedewerker.In 2001 was ik eraan toe om een nieuwe stap te zetten: het trainerschap. Tot op de dag van vandaag beleef ik plezier van die keuze. Anderen helpen ontwikkelen is voor mij dé manier om ook mijzelf te blijven ontwikkelen.

De afgelopen jaren

De afgelopen jaren heb ik me steeds meer toegelegd op het leveren van ‘maatwerk’ trajecten: samen met een klant stel ik toegepaste trainingen samen. Daardoor word ik steeds vaker betrokken bij organisatieveranderingen: als klankbord voor het management, als ontwikkelaar van nieuw beleid, als procesbegeleider, of als bedenker van praktische tools als stroomschema’s. Op die manier ben ik, behalve trainer en coach, ook actief als organisatieadviseur. Die ontwikkeling heeft zich voortgezet. Vanaf 2020 ben ik verbonden aan adviesbureau Van Nimwegen uit Amsterdam. Hierdoor staat Vactor nu op een laag pitje. ”


Hoe kan ik u helpen?

In deze korte film van nog geen 2 minuten vertel ik wat meer over mijzelf en de manier waarop ik woningcorporaties help om trajecten met impact te ontwikkelen en uit te voeren.

Hoe werkt dit in de praktijk?

In dit filmpje van drie minuten geef ik twee voorbeelden, die goed illustreren hoe ik werk en welke resultaten dit oplevert. Een voorbeeld van een concreet resultaat vindt u door de link onderaan het filmpje aan te klikken.

Denken vanuit de verandering.

In dit filmpje van twee minuten schets ik stap voor stap mijn manier van denken en werken. Hierdoor wordt duidelijk hoe ik in weinig tijd en tegen lage kosten interventies creëer die een grote impact hebben.