IMG_8441IMG_8465

Het boek

Samen met Dieneke van Dijken schreef ik het boek De Bezielde Corporatie. Je kunt het boek hier bestellen.

We laten in het boek twaalf professionals binnen de corporatiesector, van wie we weten dat zij over die sterke innerlijke drive beschikken, aan het woord.  We hebben daarbij gekozen voor een mix van professionals en functies. Jong oud, man vrouw, van huismeester tot directeur.. Hiermee willen we bereiken dat ook anderen worden geïnspireerd en dat de vragen: Waar doen we het voor? En waar gaat het om? weer een plek op de agenda krijgen. Deze vraag raakt ook aan het bestaansrecht van woningcorporaties. Wat is hun taak? Voor wie zijn ze er? De overheid? De huurders? De woningzoekenden? Wij geloven dat het volgen van die ‘verschil-makers’ een krachtige leidraad kan zijn in de transitie waar veel corporaties momenteel in zitten. Hun energie is aanstekelijk en werkt inspirerend.

Met dit boek hebben we drie doelstellingen. Op de eerste plaats dat de lezer geniet van de verhalen die de twaalf mensen die meewerkten aan dit boek vertellen en dat dit stemt tot bezinning en motiveert om nog meer vanuit de eigen kern aan de slag te gaan.

Op de tweede plaats zoeken we naar conclusies, houvast, een leidraad. In de slothoofdstukken: De Rode Draad, De Taak van Woningcorporaties en De Bezielde Corporatie  gaan de auteurs naar antwoorden op vragen als:  Wat is nu die bezieling? Wat is ervoor nodig om die in te zetten? Hoe ziet dat eruit in de praktijk? Daarbij  gaan we in op de vraag hoe deze rode draad een richting kan geven in de transitie waarin corporaties zich nu bevinden. Hebben corporaties nog een meerwaarde? Hoe dan? En kunnen we deze meerwaarde organiseren?

Het is niet nodig om dit boek van kaft tot kaft in de volgorde van de pagina nummers te lezen. De interviews staan op zichzelf en de slothoofdstukken zijn ook te volgen zonder alle interviews gelezen te hebben.

De beweging

We willen met het boek vooral aandacht vragen voor de menselijke factor. Om de medewerkers van de corporaties en de huurders centraal te stellen. Te werken aan de bedoeling en je niet te verliezen in regels, procedures en andere randzaken. (om over excessen maar te zwijgen) Wil je mee denken en doen? Meld je dan aan op onze linked-in groep.

Zelf aan de slag?

Om je te helpen om zelf aan de slag te gaan, hebben we een gratis werkboek ontwikkeld. Dit kun je hier downloaden: Werkboek De Bezielde Corporatie 7 januari 2016

Training en begeleiding

Uiteraard kunnen we organisaties, teams en medewerkers die met meer bezieling aan de slag willen, verder helpen. We bieden hiervoor diverse trainingen, workshops en tests aan. Onze brochure vind je hier: Brochure De Bezielde Corporatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over het boek en manieren waarop we jou, je organisatie of je team verder kunnen helpen? Neem gerust contact op.